Het organiseren.

Een Zonnebloemwedstrijd organiseren hoeft niet moeilijk en veel werk te zijn. Op deze site staan tips voor wedstrijden op school, verenigingen, winkelorganisties en zelfs voor bedrijven speciaal voor de thuiswerkers/ Kant en klare voorbeelden van “Wedstrijdregelementen” en natuurlijk informatie over zaden.

In welke periode?

Het zaaien van zonnebloemzaden kan vanaf begin april tot eind mei. Maar in maart zou men al binnen kunnen beginnen en dan later buiten uit planten.

Zorg er dus voor dat de zaden uiterlijk eind april bij de deelnemers zijn. Vanaf juli zijn de eerste bloemen ter verwachten en ze kunnen bloeien tot de eerste nachtvorst.

Wat kan er gemeten worden?

Bij de meeste zonnebloemwedstrijden wordt gekeken naar wie heeft de langste zonnebloem weten te kweken. Maar er zijn ook andere opties waarmee men een wedstrijd element kan houden :

  • De doorsnede van de zonnebloem zelf
  • De doorsnede van de stengel
  • De hoogste zonnebloem op een bepaalde datum

De deelnemers informeren.

Afhankelijk voor welke doelgroep de wedstrijd bedoeld is zullen deze ook geïnformeerd moeten worden. Belangrijk in deze tijd is in ieder geval dat er site (*) is waar naar verwezen wordt waar alles over te te houden wedstrijd te vinden is. Dus waar gaat het om in de wedstrijd, tips voor het zaaien en kweken van de zonnebloem, wanneer is de einddatum (meet datum), hoe moet er gemeten worden en niet onbelangrijk wat is er eventueel te winnen.

Scholen

Een zonnebloem wedstrijd op een school wordt vaak gecombineerd met een educatief element. Zonnebloemzaden kiemen nl vrij snel en is daardoor ook voor de jonge leerlingen niet alleen leuk maar leerzaam om dat groeiproces van dichtbij mee te maken. Voor de jongste groepen is het ook leuk om ze een “Zonnebloemdiploma” te geven. Maak het zo leuk en aantrekkelijk mogelijk, ze leren er veel van. Een pagina op de school website is voor de zaai en kweek informatie meest snel opgezet.

Winkeliersverenigingen, gemeentes enz.

Is het voor een grotere groep bedoelt maak dan gebruik van zg uitdeelzakjes. Deze zijn zeker in de wat grotere aantallen (al dan niet bedrukt) goedkoop te krijgen en zorg dat daar een website vermelding op staat waar dan de informatie over de wedstrijd te vinden is.

Werknemers

Zeker nu men voor thuis werkt is een zonnebloemwedstrijd voor de thuiswerker een leuke afleiding. Of kies dan voor kleine zonnebloemen die men in huis kan kweken. Ook bij bedrijven is een website vaak makkelijk te maken of maak er een interne chat groep voor aan om de kweek ervaringen uit te wisselen. Een wedstrijd met als motto we gaan weer groeien, groei je mee?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.